Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goed heilig speculaas glutenvrij 🍪☕️

Deze glutenvrije speculaasjes wil je echt een keer gemaakt hebben. Het is zo simpel en zelfs de speculaasbrokken zijn heerlijk knapperig. Maar eerst wil ik even een hardnekkig gerucht uit de wereld halen. Al doet men anders geloven, ik ben absoluut geen keukenprinses. 

Vaak is ťťn van de eerste dingen dat cliŽnten me zeggen: ďIk heb geen tijd en geen zin om, zoals jij, lang in de keuken te staanĒ. Erg verbaasd zijn ze dan als ik aangeef dat dit ook voor mij geldt. Mijn onderneming heet niet voor niets Ďeasy peasyí! 

Ik vind het belangrijk dat mijn gezin zo weinig mogelijk geraffineerde suikers tot zich neemt, maar wel kan genieten van lekker eten. Dus heb ik door de jaren heen geleerd hoe dat zo makkelijk mogelijk kan.

glutenvrije speculaas

In mijn coachingstrajecten neem ik dat onderdeel dan ook zeker mee. Daarnaast leer ik je slimme keuzes te maken en weet je na afloop van het traject waar je op moet letten bij kant-en-klare producten. 

Het makkelijke recept voor deze glutenvrije goed heilig speculaasjes deel ik hieronder. Het is een echt herfstrecept met onder andere meel van kastanjes. Je kunt dat natuurlijk ook vervangen door een ander glutenvrijmeel. Tag je easypeasygoodfood in jouw creatie? Dat zou ik heel erg leuk vinden.

IngrediŽnten voor 1 bakblik/8 koeken:

 • 100 gram kastanjemeel 
 • 100 gram roomboter (biologisch, ongezouten)
 • 15 gram speculaas (of koek) kruiden 
 • 40 gram ahorn siroop (maple syrup)
 • 50 gram havermoutvlokken 
 • 1 theelepel wijnsteenpoeder 
 • 1 theelepel vanille poeder/extract 
 • snufje zout

Topping:

 • handje amandelvlokken

Tips:

 • Ik gebruikte een vierkant bakblik met bakpapier. Dit vind ik makkelijker en sneller werken dan het deeg op een bakplaat uitrollen met een deegroller en extra bakpapier.
 • Als je alle ingrediŽnten gaat mengen doe dit dan eerst met alle droge ingrediŽnten en voeg daarna de natte ingrediŽnten toe.
 • Deze speculaasjes zijn extra lekker bij een glaasje plantaardige chocolade drink. (1 volle tl raw cacaopoeder, 1 tl ahorn en 100ml warme plantaardig drink)
 • Als je van koek houdt, is dit recept voor havermoutkoek ook wat voor jou!

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Smelt de roomboter op laag vuur.

Voeg nu alle andere ingrediŽnten samen in een mengkom, behalve de amandelvlokken. Schep goed door elkaar met een grote lepel tot een mooi egaal beslag.

Druk aan, met de achterkant van de lepel, in een bakblik bekleed met bakpapier.

Maak alvast de lijntjes met een mesje waar je straks de koeken wilt snijden.

Bestrooi tot slot met een handje amandelschaafsel.

Zet het bakblik voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en laat even afkoelen. Snijd voorzichtig door in rechthoeken.

Geniet van jouw goed heilig speculaasjes.

speculaas uit de oven
🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀