Paarse ontbijttaartjes ☯️🎂

Hoe leuk is afvallen/balansen als je paarse ontbijttaartjes kan eten? In plaats van een ontbijtje als een bakje yoghurt met granola en blauwe bessen, maak je daar gewoon een simpel taartje van!

Als de knop eenmaal om is om een gezondere levensstijl te genieten is het nog wel de kunst met alle verleidingen in deze maatschappij om hem daar te houden. Door dit soort gebakjes te maken houdt je het leuk en lekker voor jezelf. Wil je graag meer en persoonlijke tips? Boek dan de voedingscheck.

Diëten kunnen ook tijdelijk helpen, maar uiteindelijk is een gezonde en makkelijk vol te houden leefstijl de enige echte way to go. En zeg nou eerlijk, wie word er niet blij van zo’n lekker taartje zonder meuk?

paarse ontbijttaart zuivelvrij

Ingrediënten:

Bodem:

  • 100 gram gedroogde vijg
  • 125 gram tijgernotenmeel
  • 40 gram gesmolten kokosolie (of roomboter)
  • 25 ml water
  • 1 el kaneel 

Vulling:

  • 350 gram kokosyoghurt (geen light) 
  • 6 gelatineblaadjes 
  • 250 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 1 tl vanille-extract of poeder

Topping:

  • glutenvrije granola
  • gepofte quinoa
  • pecannoten
  • blauwe bessen

Tips:

  • Gebruik een siliconen cupcake vorm als je ook zulke leuke individuele taartjes wilt serveren. Ben je op zoek naar bpa-vrije siliconenbakvormen? Bestel je via deze link, krijg ik daar een kleine commissie over.
  • Ben jij ook zo dol op taart dat zo gezond is dat je het ook als ontbijt kan eten? Dan is deze red beet lava cake of de bbb-cake vast en zeker ook iets voor jou!
individueel ontbijttaartje

Bereiding:

Maak eerst de bodem. Smelt de bodem in een koekenpan op laag vuur. Haal ondertussen de ‘staartjes’ van de vijgen. Mix samen tot een massa.

Meng het daarna samen met de tijgernotenmeel, het water en het kaneel tot een deeg. Druk dit aan in een cupcake- of taartvorm en zet het 10 minuten in de koelkast.

Week de gelatine vellen in koud water ongeveer 5 minuten. Verwarm ondertussen het (bevroren) fruit in een pannetje. Zodra dit zachtjes kookt los je de gelatine vellen 1 voor 1 op in het hete fruit. Knijp ze wel eerst even uit voordat je ze op het hete fruit legt.

Haal van het vuur en voeg de rest van alle ingrediënten van de vulling samen. Pureer dit tot een glad mengsel. Schenk dit vervolgens over de eerder gemaakt koekbodem en laat nog 3 uur opstijven in de koelkast.

Haal ze daarna voorzichtig uit de vorm. Gebruik eventueel een mesje om eerst de randjes los te maken. Versier daarna met toppings als glutenvrije granola, noten, fruit en gepofte quinoa om het feestje compleet te maken.

paarse blauwe bes taart

🍀 Hoe is het recept bevallen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie plaatst of deelt via de sociale media knoppen hieronder. Sharing = Caring 🍀