Wie is er niet dol op patat? Het liefst met een dikke klodder mayonaise en een flinke schep appelmoes. Maar dat opgeblazen gevoel na de standaard pieperpatat (en het gegeven dat je waarschijnlijk dik over je voorgenomen koolhydraatinname bent gegaan) geeft zo’n nare nasmaak.
Daarbij krijg je van het relatief hoge suikergehalte uit de aardappel een piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor je al snel weer zin hebt om opnieuw te gaan snaaien. Kortom, tijd dus voor een gezonde, schuldgevoel- en meukvrije patatvariant!
De pastinaak is glutenvrij, koolhydraatarm, rijk aan vezels en vitaminen en gewoon heerlijk van smaak. De notenpasta zorgt voor toevoeging van goede vetten en eiwitten in dit bijgerecht of snackmomentje.

Ingrediënten:
(genoeg voor 4 personen als bijgerecht):
- 4 pastinaken
- 2 el milde olijfolie
- 2 el amandelpasta (of andere notenpasta of pindakaas)
- 1 tl zeezout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnzaadpoeder
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Pastinaken schillen en in patatvorm snijden. Overige ingrediënten in een kom mengen en het patat erdoorheen roeren. Op een bakplaat uitspreiden en dan 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!
