Banana pancakes 🍌🥞

Banana pancakes of bananenpannenkoekjes? Klinkt toch leuker in het Engels. Super lekker is het in ieder geval either way!

Ik maakte deze zes kleine pancakes in de oven. Hoe easy en simpel wil je het hebben?!

Voor de groene variant heb ik biologische spinazie poeder gebruikt. Dat is rijk aan calcium en ijzer. Het ondersteunt zodoende onder andere het energielevel bij vermoeidheidsklachten.

Als topping gebruikte ik noten en bosbessen. Deze laatst leveren essentiële suikers die ons immuunsysteem goed kan gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel ceylon
  • optioneel: 1 tl spinaziepoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Prak de banaan en meng de overige ingrediënten erdoor.
  3. Verdeel de helft over een bakvorm (of maak rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier).
  4. Bij de andere helft roer je eerst de spinaziepoeder er nog door voordat je ze toevoegt.
  5. Zet beide voor 15 minuten in de oven en klaar is Kees.

Tips

  • Heb je geen oven of weinig tijd? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de pan bakken als je dat liever wilt. Gebruik dan een beetje kokosolie en bak beide kanten ongeveer 3 minuten.
  • Voeg in plaats van een theelepel twee volle theelepels (10 gram) van de spinazie poeder aan je beslag toe. Daarmee krijg je de voedingswaarde van 100 gram spinazie binnen!
  • Maak je een grote pannenkoek in plaats van zes kleintjes? Verleng dan je oventijd met ongeveer 5 minuten.
  • Ben je dol op pannenkoeken? Probeer dan ook eens deze pompoenpannenkoeken of deze met courgette.

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel ceylon
  • optioneel: 1 tl spinaziepoeder