Salade bleekselderij met appel en walnoot 🥗🍎

Sommige smaken van combinaties blijven onverminderd populair. Zoals het combineren van bleekselderij met appel en walnoot én voor de liefhebber ook rozijnen!

Groente en fruit bevatten naast vitamines ook vezels die weer gunstig zijn voor de bloedsuikerspiegel en de darmgezondheid.

Wilde kruiden als bladpeterselie zijn vaak rijk aan mineralen. De walnoten zorgen voor wat vetten en eiwitten in deze salade.

Deze salade kun je zowel koud als warm eten. Wat heeft jouw voorkeur?

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 2 stronken bleekselderij 
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • Handje rozijnen
  • Handje walnoten 

Dressing:

  • 1 el olijfolie extra vierge 
  • 1 tl grove mosterd

Bereiding

  1. Week de rozijnen in een bakje water.
  2. Snij de appel en de bleekselderij in kleine stukjes.
  3. Hak de walnoten en bladpeterselie in grove stukken.
  4. Maak de dressing klaar.
  5. Doe de rozijnen door een vergiet.
  6. Meng alle ingrediënten tot een voedzame salade.

Tips

  • De ingrediëntenlijst is voor 1 salade per persoon. Eten er meer mensen mee vermeerder dan de ingrediënten gelijk aan het aantal personen.
  • Bak de salade (zonder de dressing) in een eetlepel milde olijfolie in een koekenpan voor een warme salade! Heerlijk voor op de wat koudere dagen. 
  • Wil jij ook leren hoe je jouw lichaam van optimale voedingsstoffen voorziet? Vraag hier  orthomoleculaire voedingscoaching aan.
  • Ben jij ook zo dol op salades? Probeer dan ook eens deze zoete aardappel salade, salade met meloen of deze quinoa salade!

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 2 stronken bleekselderij 
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • Handje rozijnen
  • Handje walnoten 

Dressing:

  • 1 el olijfolie extra vierge 
  • 1 tl grove mosterd