Pannenkoeken 🥞

Af en toe kan ik ineens zo’n trek hebben in pannenkoeken. Omdat ik daarin vast niet de enige ben deel ik hierbij mijn basis pannenkoekenrecept. 🥞

Soms ben ik al opgelucht als een pannenkoek geen gluten en suiker bevat. Als (kinder)voedingscoach word ik natuurlijk pas echt blij wanneer ook groentes in het beslag zijn verwerkt.

Wissel bijvoorbeeld eens af met groentes als rode biet, pompoen of in dit geval courgette. Wil jij ze ook zoals op de foto pureer dan 1 courgette door het volgende basisrecept.

De hoeveelheid is als maaltijd voor 4 personen. Als je mazzel hebt blijft er nog wat pannenkoek over wat weer ideaal is om te bewaren in de koelkast en een volgende dag mee te nemen/geven in een lunchbox!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 400 ml plantaardige melk
  • 350 gram boekweitmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeezout
  • Milde olijfolie (om in te bakken)
  • Eventueel een halve tot hele banaan voor een zoetere variant.

Bereiding

  1. Mix de ingrediënten tot een pannenkoekenbeslag.
  2. Verhit een koekenpan met een tl milde olijfolie.
  3. Bak nu kleine (of grotere) pannenkoeken van het beslag in ongeveer 3 minuten goudbruin (en een beetje groen, of rood of oranje, afhankelijk van je gekozen groente).

Tips

  • Flip na elke 2 minuten je pannenkoek om en voeg indien nodig extra olijfolie toe. 🫒
  • Toe aan een andere variant? Probeer dan eens arepa di pampuna of ter wijl pompoenpannenkoek.
  • En wat dacht je van pannenkoek uit de oven?

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 400 ml plantaardige melk
  • 350 gram boekweitmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeezout
  • Milde olijfolie (om in te bakken)
  • Eventueel een halve tot hele banaan voor een zoetere variant.