Ik ben dol op kokosmakronen, maar zo’n kokosmakroon maken vond ik altijd een hoop werk. Eiwit opkloppen, balletjes maken, plakkerige handen en dan ook nog in een mooie vorm op je bakpapier zien te krijgen. Dat moet makkelijker kunnen dacht ik. Et voila, dit mugcake recept!
Mugcakes zijn individuele cakejes die je in een ‘mug’ (het Engelse woord voor mok) of in een ovenbestendig schaaltje kan maken. Superleuk om te serveren bij de koffie of om samen met de kinderen van te genieten met een kopje thee.
Omdat ik het hele ei en niet alleen het eiwit gebruik is de koek veel voedzamer. Daarnaast gebruik ik slechts een beetje honing in tegenstelling tot de standaard koek met als hoofdingrediënt suiker. Kokos is van zichzelf al heel erg zoet, dus zelfs de ergste zoetekauwen maak je blij met dit recept.
Kokos zelf valt onder de categorie vetten. Het bevat naast een hoop bouwstoffen ook veel voedingsvezels. Dit beiden zal het lichaam goed verzadigen. Op één zo’n cakeje kan je dus wel even teren. Daarnaast is het recept ook nog eens gluten- en lactosevrij!
Vraag jij je wel eens af of je voldoende variatie en balans in voedingsstoffen binnen krijgt? Boek dan de voedingscheck en upgrade jouw dieet.