Kokosmakroon mugcake 🥥

Ik ben dol op kokosmakronen, maar zo’n kokosmakroon maken vond ik altijd een hoop werk. Eiwit opkloppen, balletjes maken, plakkerige handen en dan ook nog in een mooie vorm op je bakpapier zien te krijgen. Dat moet makkelijker kunnen dacht ik. Et voila, dit mugcake recept!

Mugcakes zijn individuele cakejes die je in een ‘mug’ (het Engelse woord voor mok) of in een ovenbestendig schaaltje kan maken. Superleuk om te serveren bij de koffie of om samen met de kinderen van te genieten met een kopje thee.

Omdat ik het hele ei en niet alleen het eiwit gebruik is de koek veel voedzamer. Daarnaast gebruik ik slechts een beetje honing in tegenstelling tot de standaard koek met als hoofdingrediënt suiker. Kokos is van zichzelf al heel erg zoet, dus zelfs de ergste zoetekauwen maak je blij met dit recept.

Kokos zelf valt onder de categorie vetten. Het bevat naast een hoop bouwstoffen ook veel voedingsvezels. Dit beiden zal het lichaam goed verzadigen. Op één zo’n cakeje kan je dus wel even teren. Daarnaast is het recept ook nog eens gluten- en lactosevrij!

Vraag jij je wel eens af of je voldoende variatie en balans in voedingsstoffen binnen krijgt? Boek dan de voedingscheck en upgrade jouw dieet. 

Ingrediënten

  • 15 gr kokosboter*
  • 15 gram geraspte kokos
  • 5 gram kokosmeel
  • 1 ei
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 el honing 🍯

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de kokosboter.
  3. Roer alle ingrediënten vervolgens goed door elkaar.
  4. Schep in een mok of ovenbestendig kommetje en zet voor 20 minuten in de oven.
  5. Geniet van een gezonde kokosmakroon in a mug! 🥥

Tips

  • Eet je cake niet graag uit een mok/schaaltje? Vet deze dan eerst even goed in voordat je het beslag toevoegt. Je wipt het cakeje na het bakken er dan zo uit.
  • Het recept is voor 1 mugcake. Verdubbel of verviervoudig het recept dus voor meerdere cakejes.
  • Ook zo dol op kokos? Probeer dan ook eens deze bounty kokossnacks of maak een paleo kokosyoghurt ontbijt.

* met kokosboter bedoel ik kokosolie die hard is bij kamertemperatuur. Het ziet er uit als boter. Deze maakt de cake lekker smeuïg. Dus geen MCT-olie.

Ingrediënten

  • 15 gr kokosboter*
  • 15 gram geraspte kokos
  • 5 gram kokosmeel
  • 1 ei
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 el honing 🍯