Zeekraalsalade met waardevolle mineralen 🪸

Zeekraal is een groente die groeit aan de zee. Hierdoor is het rijk aan allerlei mineralen als natrium, kalium, calcium, magnesium en ijzer.

Het is erg knapperig en geeft een lekkere zoute smaak aan je gerecht. Je vindt zeekraal tussen de kruiden in de supermarkt.

Met de introductie van nieuwe voedingsmiddelen trigger je sowieso het immuunsysteem. Een goed werkende afweer is immers een getrainde afweer.

zeekraalsalade

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 0,5 rode paprika
  • 150 gram fetakaas
  • 25 gram zeekraal
  • 5 radijsjes
  • handje knoflook olijven
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak

Bereiding

  1. Spoel de zeekraal af onder de kraan en roerbak deze enkele minuten.
  2. Snij ondertussen de andere groente in de gewenste maat.
  3. Leg alles in een saladeschaal en strooi hier tot slot de olijfolie extra vierge overheen.

Tips

  • Je hoeft geen extra zout over de salade te strooien. Het zeekraal is rijk aan natrium en kalium.
  • Gek genoeg bevat deze zeevoeding geen jodium. Daarvoor kun je dan weer een gekookt eitje aan je gerecht toevoegen bijvoorbeeld.
  • Combineer dit gerecht eens met pastinaakfrites of zoete aardappel patatjes.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 0,5 rode paprika
  • 150 gram fetakaas
  • 25 gram zeekraal
  • 5 radijsjes
  • handje knoflook olijven
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak