Drie-kleuren roomijs, lactosevrij, zonder geraffineerde suiker en heerlijk van smaak. Oftewijl schuldvrij genieten van gezond en lekker ijs. Dat kan, met dit easy peasy recept, ook jij gewoon thuis maken.
Met het warme weer staan de wachtrijen weer van hier tot ginder bij de ijssalons. Op zich logisch, want iedereen zoekt natuurlijk verkoeling op. Maar wist je dat de meeste ijssalons hun ijs maken op basis van suiker en melkpoeder? Niks geen verse roomijs dus.
Deze bewerkte ‘ijs’ poeder is een onnatuurlijk brouwsel dat ons lichaam maar moeilijk herkend als voedsel. Je hormonen kunnen er enorm van in de war raken. Het is helaas dus geen gezonde traktatie voor ons lichaam.
Melk van de koe bevat daarnaast een stofje (genaamd interleukine 13) wat het immuunsysteem triggert om de slijmproductie te verhogen. Heb je dus al last van een verkoudheid of extra slijmvorming, laat dan ook beter de zuivel even staan.
Voor mensen die slecht tegen melk (lactose of caseïne) of suiker kunnen zijn deze drie-kleuren roomijsjes op basis van kokosmelk en fruit zeker ideaal! Gelukkig zie ik ook steeds meer bewustere keuzes verschijnen in de supermarkt of op het terras. Zelf zorg ik in ieder geval altijd voor een gezonde basis thuis.