Koude zoete aardappelsalade 🥔

Deze koude zoete aardappelsalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de bbq. Een goed alternatief voor bijvoorbeeld brood of rijst.

De bataat, of te wijl de zoete aardappel is goed te verwerken tot koude aardappelsalade. Deze knolgroente bevat veel gezonde voedingsvezels, wat het een echte voedingsbodem voor de darmflora maakt.

Verder heeft het een lagere Glycemische Index, bevat het veel beta-caroteen en ook nog eens meer calcium en vitamine c dan de gewone aardappel.

Door paprika rauw te eten bevat deze nog veel vitamine c. Een groot deel zal anders door verhitting verloren kunnen gaan. En het staat toch ook gewoon leuk op tafel met paprika als kommetjes?

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 rode paprika’s
  • 125 gram gemengde sla
  • 75 gram fetakaas
  • 1 grote rode ui
  • handje walnoten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 el (vegan) mayonaise
  • 1 el olijfolie extra vierge

Bereiding

  1. Was de groente schoon. Snij de zoete aardappelen in blokjes en stoom in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat even uitlekken.
  2. Snijd de rode ui en fetakaas in stukjes. De rode paprika halveer je door eerst de kroon eruit te snijden. De zaadlijsten haal je dan ook makkelijk weg.
  3. Maak een dressing van de olijfolie, mayonaise en de knoflooktenen. Verdeel de zoete aardappelen, rode ui, sla en feta over een schaal. Schenk de dressing hierover.
  4. Maak af door de halve paprika’s te vullen met de salade en versier met de walnoten.

Tips

  • Vind jij zoete aardappel ook zo lekker? Maak er dan eens deze frietjes 🍟 of deze traybake van.
  • Wil jij graag maar weten over de orthomoleculaire voedingswijze? Klik dan hier.

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 rode paprika’s
  • 125 gram gemengde sla
  • 75 gram fetakaas
  • 1 grote rode ui
  • handje walnoten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 el (vegan) mayonaise
  • 1 el olijfolie extra vierge