Nog zo’n simpel recept voor de rabarbergroente; rabarberchiapudding! Dit heerlijk, voedzame ontbijt maak je de avond van te voren als overnight pudding. Voor de chiazaadjes om goed te wellen en gelei te worden hebben ze namelijk wel een nachtje weken nodig.
Wissel de pudding af met een plantaardige yoghurt als bijvoorbeeld amandelyoghurt en voeg nog wat extra fruit toe. Zo creƫer je zelf je eigen mooie, lekkere en gezonde ontbijtbowl.
Chiazaad geeft ons omega 3 vetzuren, mineralen (o.a. calcium, magnesium en zink) en voedingsvezels. Het is laag in koolhydraat en het zorgt voor een langdurige verzadiging. Dat is handig in een ontbijt waar je vervolgens even op moet (ver)teren.
Rabarber is is laag in koolhydraat, namelijk slechts 2 gram per 100 gram ongekookt product. Daarnaast levert het vitamines K en C en de mineralen calcium en magnesium.
Met deze ingrediƫntenlijst kun je 2 ruime porties raberberchiapudding maken. De beschreven hoeveelheid rabarber is het eindproduct, dus wat je overhoudt na het snijden van de stengels.